store_mall_directory 170 kachels in showroom build installatie in heel nederland euro_symbol altijd beste prijs
Product filters tonen
Wiking

Wiking houtkachels, Deense design

Uw kachel staat voor vele jaren in de woonkamer, waar het zowel als warmtebron als meubelstuk dient. Juist daarom is het van belang om een kachel te kiezen die past qua design, stijl en afmetingen bij het interieur.

Wiking houtkachels worden ontworpen door Deense ontwerpers en architecten. De ontwerpen lopen uiteen van klassieke tot modern, zowel voor kleinere als grotere ruimten. Alle kachels zijn zowel leverbaar in het grijs als het zwart. Enkelen kunnen ook uitgebreid worden met speksteen.

Wiking in gebruik

Alle Wiking houtkachels zijn convectie kachels. Een convectie haard zuigt koude lucht aan via de bodem om deze vervolgens verwarmd terug de kamer in te laten stromen. Een stralingskachel straalt alleen de warmte de kamer in. Ten opzichte van een stralingskachel is een convectiehaard beter in staat om de gehele kamer te verwarmen.

Wiking Automatic

Alle wiking houtkachels zijn voorzien het Wiking Automatic-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de luchttoevoer automatisch geregeld wordt. Een bi-metaal krimpt of zet uit afhankelijk van de temperatuur in de houtkachel. Wanneer het vuur net aangestoken is zal de luchttoevoer maximaal zijn. Zodra de kachel op temperatuur is zal de luchttoevoer geminderd worden voor een optimale en schone verbranding. Wanneer het vuur minder wordt gaat de toevoer weer open om het nieuwe hout goed te ontbranden of om rustig uit te branden. Wiking Automatic zorgt tot 40% meer warmte.

Kwaliteit van Wiking

Wiking heeft meer dan 30 jaar ervaring in de productie van houtkachels, dit is de beste garantie voor kwaliteit, een aansprekend design en een kachel die functioneel in gebruik is. Daarom geeft Wiking op al haar producten 5 jaar garantie. Verder hebben de kachels een zeer goed geisoleerde verbrandingskamer gemaakt uit Vermiculite. Vermiculite is een materiaal uit Afrika met een hoge isolatiewaarde. Hierdoor komt de verbrandingskamer snel op temperatuur waardoor de verbranding vanaf het begin efficient en schoon verloopt.