store_mall_directory 170 kachels in showroom build installatie in heel nederland euro_symbol altijd beste prijs
Walltherm

Walltherm houtvergasser

In 2006 kwam Wallnöfer, het bedrijf achter Walltherm, met de houtvergasser met CV op de markt. De Walltherm was de eerste houtvergasser geschikt voor de woonkamer die beschikbaar was op de markt. Om de techniek, zoals deze al jaren wordt gebruikt op industriele schaal, te kunnen gebruiken voor thuis was jarenlang onderzoek nodig. Vele prototypes verder was de Walltherm klaar voor thuisgebruik.

Geen producten in deze selectie

Indrukwekkend vuurzicht

Wat direct opvalt aan een Walltherm zijn de 2 ruiten. De bovenste ruit geeft zicht op de eerste verbrandingskamer. Hier gaat het hout in. Nadat het hout ontstoken is worden de gassen naar de tweede verbrandingskamer gebracht. Deze bevindt zich achter de tweede ruit. Bij de verbranding van deze houtgassen kan de temperatuur oplopen tot 1.200 graden Celsius. Door deze hoge temperatuur wordt de maximale warmte uit het hout gehaald.

Naast het sfeervolle vlammenspel zijn er nog meer goede redenen om voor Walltherm kachel te kiezen.

 • De kachel heeft 2 verbrandingskamers en levert totaal 14,9 kW. Door de CV-aansluiting kan u het gehele huis verwarmen met 1 houtkachel.
 • Uit testen door TÜV-Rheinland blijkt het rendement van 93% behaald te worden. Daarnaast is de fijn stof uitstoot zeer laag. Hierdoor mag de houtkachel ook volgens de nieuwste en zeer strenge Duitse normen gebruikt blijven worden, minimaal tot 2024.
 • De Walltherm haarden hebben geen mechanische motoren. Hierdoor heeft u geen last van storend achtergrondgeluid.
 • Het is mogelijk om een buitenluchtaansluiting te plaatsen. Hiermee wordt de verbrandingslucht van buiten kamer gehaald.
 • De bediening is zeer eenvoudig en zonder ingewikkelde elektronica.

Walltherm haarden met warm water

Alle Walltherm haarden zijn voorzien van een warmtewisselaar. Hiermee wordt 70% van het vermogen gebruikt om water te verwarmen. Hierdoor kan de Walltherm uw volledige huis verwarmen en al uw warm leveren. Wanneer u de houtvergasser combineert met zonnecollectoren kan u uw huis voorzien van de volledige warmtebehoefte op een duurzame manier.

Het huidige productaanbod van Wallnöfer bestaat uit 3 modellen. Waaronder 1 inbouwhaard en 2 vrijstaande haarden.

Veel gestelde vragen over de Walltherm haarden

 1. Welk rookkanaal heb ik nodig om een Walltherm optimaal te laten branden? - De Walltherm kachels branden met rookkanaal met natuurlijke trek. Van groot belang is dat er voldoende trek is. De trek dient tenminste 12Pa te zijn, ideaal is 15Pa. Een vakman kan trek van een bestaande schoorsteen meten.
  In de praktijk betekent dit dat de afvoer tenminste 6 meter lang (verticaal gezien) moet zijn. De diameter moet tussen de 150 en 200mm zijn.
 2. Heb ik geen condensproblemen bij een afgastemperatuur van 110°C? - Nee, tijdens het aansteken van de kachel is de directe vebrandingsklep geopend. Hierdoor kan rookgas met een temperatuur tot 260 °C de kachel verlaten. Pas nadat de kachel op temperatuur is wordt de naverbrander ingeschakeld. Hierdoor daalt de temperatuur naar 110°C van de rookgas. Door de schone verbranding is dit geen probleem. Pas wanneer deze daalt tot 80-90°C is er een probleem. In dat geval heeft het rookkanaal niet voldoende trek.
 3. Welk hout heb ik nodig en lang mag dit zijn? - In de vuurkamer passen stukken hout met een lengte tot 35cm. Voor het hout is het belangrijk dat dit schoon en droog is. De kachel verder prima op zowel hard- als zachthout.
 4. Hoe lang brandt de Walltherm op 1 houtlading? - Het verbruik hangt sterk af van het soort hout dat gestookt wordt. Bij zachthout brandt de kachel 3 tot 4 uur. Wanneer u stookt op hardhout kan deze oplopen tot 5 uur. In de vulruimte is plaats voor 60 liter hout.
 5. Hoe vaak moet het as opgeruimd worden? - Dagelijks moet het as uit zowel de bovenste als onderste verbrandingskamer gehaald worden. Weekelijks moeten ook de roosters van de bovenste verbrandingskamer schoongemaakt worden.
 6. Hoeveel warmt wordt er in het water en hoeveel in de kamer afgegeven? - Dit verschilt per model. Voor de Königsspitze geldt dat 30% direct wordt afgegeven en 70% waterzijdig. Door de kachel beter te isoleren, IR-glas en andere aanpassingen kan de verhouding oplopen tot 10% direct en 90% waterzijdig.
 7. Kan de kachel ook onafhankelijk van de ruimte functioneren? - Ja het is mogelijk om een buitenluchtaansluiting te monteren bij de Walltherm haarden. Door deze optie te plaatsen wordt de lucht van buiten of uit de kruipruimte aangezogen. Of dit nodig is kan een vakman u vertellen.