store_mall_directory 170 kachels in showroom build installatie in heel nederland euro_symbol altijd beste prijs
Product filters tonen
Spartherm H2O CV-houtkachels

Spartherm H2O CV-houtkachels

Een haard als energiecentrale, zo is de reeks H2O inzethaarden van Spartherm te beschrijven. Een consistente warmteafvoer en warmtewisselaar waarin verwarmingswater getransporteerd wordt, zorgt voor warm water. Was voorheen het verwarmingssyteem eenvoudig te plannen, tegenwoordig is er ruime keuze en is er als gevolg van stijgende energieprijzen en toenemend milieubewustzijn zijn andere oplossingen meer dan welkom.

Bijna alle huizen worden verwarmd door middel van gas. Dit was voor Spartherm geen reden om een alternatief te introduceren, de Spartherm H2O haarden. Een kosten effectieve en duurzame oplossing.

CV-kachels en CV-haarden zijn de oplossing die door vele van onze tevreden klanten gebruikt worden. Zowel om de kosten van verwarming en warm water naar beneden te brengen als omdat het duurzame aspect van deze haarden. De warmte van het houtvuur wordt voor een groot deel gebruikt om water te verwarmen. Dit warme water kan voor vele doeleinden gebruikt worden. Bijvoorbeeld het verwarmen van de overige ruimtes in huis, warm douchewater of warm tapwater.

Levering van warm water is een duurzame oplossing

De lijn H2O inzethaarden zijn CV-haarden. Door een geïntegreerde watermantel wordt de haard geïntegreerd in het verwarmingssysteem. De warmte van de haard wordt gebruikt om water te verwarmen, zo wordt op een duurzame manier douchewater of warm water voor andere doeleinden verkregen. Van 2 kg haardhout kan ruim 8 minuten gedoucht worden en met 10 kg hout blijft het douchewater maar liefst bijna een kwartier warm. Het vuur in de kachel verwarmt koud water uit een opslagtank en het warme water wordt na het verwarmen teruggestuurd naar de buffertank. Dit water kan gebruikt worden als thermische energiebron voor radiatoren, vloerverwarming, bad of douche. Dit is een milieuvriendelijk verwarmingssysteem, het scheelt in het verbruik van gas, een fossiele brandstof die in de toekomst op dreigt te raken. Naast uw eigen energieleverancier is een H2O-haard natuurlijk ook een stijlvolle haard waarbij genieten van het vuur ook een voordeel is. Een aangename stralingswarmte zorgt voor een warme ruimte en een gezellige sfeer.

H2O-lijn heeft veel modellen in de collectie

De H2O-lijn omvat veel verschillende modellen met draaideur of liftdeur. Inhouwhaarden, doorkijkhaarden en hoekhaarden zijn in de collectie te vinden. Het aandeel vermogen waterzijdig verschilt per model en uitvoering en loopt van 25 tot 80%, het verbrandingsrendement van 78 tot 86%. Deze manier van verbranding is CO2-neutraal. De Spartherm H2O haarden zijn een goede investering, behalve besparing op warmwaterkosten, bespaart de haard ook op stookkosten, immers, als de haard aanstaat, hoeft de verwarming niet te branden. Door overleg met de installateur kan bepaald worden welke H2O haard het beste past bij uw huis en uw wensen. Voor het beste advies kunt u het altijd contact opnemen of langskomen in de showroom.

Serie  Linear Linear Linear/
Prestige
Linear Linear
Model Mini Z1 H2O Mini Z1 H2O XL Varia 1V H2O/ Varia 1Vh H2O Varia 1V H2O XL/ Varia 1Vh H2O XL Varia 1V H2O XXL/ Varia 1Vh H2O XXL
Type deur Draaideur of liftdeur
Nominaal vermogen 7,0 kW 10,0 kW 11,0 kW 14,4 kW 21,2 kW
Aandeel warm water tov totale warmte 78% 80% 50% 69% 73%
Hoeveelheid hout Vermogen aan warm water
3 kg 8,4 kW 8,7 kW 5,2 kW 7,0 kW 7,8 kW
4 kg - 11,5 kW 6,9 kW 9,4 kW 10,4 kW
5 kg - - 8,6 kW 11,7 kW 13,0 kW
6 kg - - - - 15,8 kW

Model Varia Ah H2O Varia A-FDh H2O Varia 2Lh H2O / 2Rh H2O A4 H2O
Type deur Liftdeur Draaideur
Nominaal vermogen 10,4 kW 10,4 kW 16 kW 8 kW
Aandeel warm water tov totale warmte 74% 70% 57% 68%
Hoeveelheid hout Vermogen aan warm water
3 kg 7,9 kW 7,2 kW 5,9 kW -
4 kg 10,6 kW 9,6 kW 7,9 kW -
5 kg - - 9,8 kW -
6 kg - - 11,8 kW -