store_mall_directory 170 kachels in showroom build installatie in heel nederland euro_symbol altijd beste prijs

Pelletketel

Naast CV-pelletkachels die ook (deels) als sfeerverwarming dienst doen zijn er ook puur functionele haarden op pellets, zogenaamde CV-pelletketels. Volledig ontworpen om warmte in de vorm van warmwater te leveren op basis van de verbranding pellets. Met deze warmte kan u uw huis verwarmen of in de behoefte van warmtapwater voorzien.

Geen producten in deze selectie

Aanschaftips voor pelletketels

U kan zich natuurlijk voorstellen dat aan een pelletketel andere eisen gesteld worden dan aan een gewone pelletkachel of een CV pelletkachel. Waar moet u nu opletten bij de orientatie naar een ketel? Hieronder onze belangrijkste tips bij de aanschaf.

  • Het rendement is belangrijk, hoe hoger het rendement hoe meer warmte u uit dezelfde hoeveelheid pellets haalt en dus hoe meer u bespaart op uw stookkosten. Naas het maximale rendement is het minimale rendement ook belangrijk om te weten. Het kan zijn dan een ketel een stuk minder zuinig is bij een laag vermogen.
  • Bedenk dat u er met de aanschaf van de losse ketel nog niet bent. De ketel moet ook worden aangesloten op de CV-installatie, u heeft een rookgasafvoer kanaal nodig en hoogstwaarschijnlijk heeft u ook nog een boiler nodig. Wanneer u de pelletketel ook wil gebruiken voor warm tapwater zijn er nog meer aanpassingen nodig. Daarom is het verstandig om eerst een overzicht te krijgen wat er nodig is in uw situatie. Op basis daarvan kan u bepalen wat u financieel kan besparen door over te stappen op pellets.
  • Belangrijk is hoeveel aandacht de ketel nodig heeft. Kan deze een week zelfstandig branden? Of moet u iedere dag de pellets bijvullen? Met een Big Bag kunt u zelfs tot 2.000 kg pellets opslaan en automatisch aanvoeren naar de ketel. Naast de pellets aanvoeren gaat het ook om het reinigen van de ketel en het afvoeren van de asresten.
  • Heeft u weinig ruimte beschikbaar? Ook dan kan de installatie vaak wel geplaatst worden. Zo zijn er modellen die slechts 28cm diep zijn. Deze kan bijvoorbeeld eenvoudig onder de trap, in een stookruimte of ergens anders geplaatst worden.
  • Een houtkachel stelt vaak hoge eisen aan het rookkanaal. Daardoor kunnen de kosten hiervan vaak hoger dan verwacht uitvallen. Voor CV-pelletketel geldt dit meestal niet, informeer bij uw vakman naar de mogelijkheden.
  • Bedieningsgemak is belangrijk. De ketels kunnen vaak prima op afstand bediend worden. Er zijn zelfs modellen die kunnen werken met meerdere thermostaten. Zo wordt iedere kamer aangenaam verwarmt door de pelletketel.
  • De aanschafprijs van een pelletketel ligt vaak beduidend lager dan van een pelletkachel. Daarnaast zijn ketels ook leverbaar in grotere vermogens. Hierdoor kunt u met een pelletketel vaak meer besparen op uw stookkosten dan u verwacht, helemaal wanneer er een groot pand verwarmd moet worden.
  • Pelletketels zijn een duurzame vorm van verwarming op biomassa. Mocht u de beschikking hebben over veel hout dan kan u ook een CV-houtketel overwegen, dit kan nog duurzamer en voordeliger zijn. Immers de pellets hoeven niet gefabriceerd en getransporteerd te worden.