store_mall_directory 170 kachels in showroom build installatie in heel nederland euro_symbol altijd beste prijs

Inbouw pelletkachels

De meest verkochte pelletkachels zijn vrijstaande kachels. De laaste jaren neemt de vraag naar inbouw- en inzethaarden sterk toe. Het aanbod is dan ook groeiende. Een inzetpellethaard is een prima alternatief voor een open haard of inzethouthaard. Toch is het vaak verstandig om inbouwpellethaard te overwegen. Waarom? Dat leest u bij de kooptips hieronder.

Geen producten in deze selectie

Inzet-, inbouw- of een cassettepelletkachel

Er zijn 2 type inbouwpelletkachtels, daarnaast kan u nog kiezen voor een pelletkachel met warmwater aansluiting

Inzetpelletkachel

Inzetpelletkachels, ook wel cassettepelletkachel genoemd - deze modellen worden meestal gebruikt ter vervanging van een houtcassette, open haard of inzethaard. De nadelen zijn:

  • Laag rendement - het maximale rendement ligt rond de 80%
  • Kleine pelletbuffer - door de beperkte afmetingen van de haard is het resevoir voor pellets beperkt
  • Alleen beschikbaar met lager vermogen - wederom door de beperkte afmetingen zijn de inzetpelletkachels alleen leverbaar met een relatief laag vermogen. Het maximale vermogen is circa 8kW

Het voordeel is natuurlijk de beperkte afmetingen waardoor de pellethaard in bestaande situatie geplaatst kan worden.

Inbouwpelletkachel

Deze modellen worden volledig ingebouwd. Afhankelijk van de wensen kan hier een schouw of plateau omheen gebouwd worden. De voordelen van een inbouwpelletkachel zijn:

  • Hoger vermogen - de inbouw modellen zijn ook leverbaar in grote vermogens. Oplopende tot 15kW.
  • Hoog rendement - Het rendement van een inbouw pelletkachel is beduidend hoger en bij sommige modellen worden waarden gehaald die tot voor kort alleen bij vrijstaande modellen gehaald werden.
  • Groter resevoir - ruimte is niet meer de beperkende factoor. Daardoor hebben dit type pelletkachels een groter resevoir zodat ze langer autonoom kunnen branden.

In het algemeen kan u stellen dat de voorkeur uitgaat naar een inbouwpellethaard. Mocht u de haard in een bestaande situatie willen plaatsen en niet de ruimte hebben om een inbouw model te plaatsen dan is een pelletcassette natuurlijk het overwegen waard.

CV-inbouwpelletkachel

Natuurlijk zijn er ook inbouwpellethaarden met CV-aansluiting leverbaar. Zo voorziet u in de warmte behoefte met een prachtig weggewerkte inbouwhaard. Wanneer u kijkt naar de Edilkamin Idroppelbox, dan heeft een haard met een vermogen van 16kW welke tot 30 uur autonoom kan branden.