store_mall_directory 170 kachels in showroom build installatie in heel nederland euro_symbol altijd beste prijs
Kleine en compacte houtkachels, ideaal voor de minder grote kamer
Kachel- en haardenadviseur

Kleine en compacte houtkachels, ideaal voor de minder grote kamer

Door uw kachel- en haarden adviseur Alger

Heeft u weinig ruimte maar wel de behoefte aan de gezelligheid van een houtvuur? Dan is een kleine houtkachel de oplossing. Deze compacte modellen nemen weinig ruimte in en geven toch de sfeer van een volwaardig houtvuur. Waar moet u aandenken bij de keuze voor een compact model? Wat zijn de belangrijke overwegingen voor een kleine houtkachel? Lees snel verder om onze tips te zien en een overzicht van de 10 populairste compacte houtkachels.

Het juiste vermogen? Vaak is 4kW voldoende

De kleinere modellen staan vaak in minder grote vertrekken. Daarom is het van belang om een houtkachel te kiezen met het juiste vermogen. Bij een kleiner vertrek is het benodigde vermogen vaak niet al te hoog. In veel gevallen is een vermogen van 4kW al meer dan voldoende om het vertrek aangenaam warm te stoken. Wilt u bepalen hoeveel vermogen u nodig heeft? Gebruik dan onze eenvoudige rekentool.

Woningen worden steeds beter geisoleerd en ook de houtkachel wint aan populariteit in kleinere woningen. Hiermee is de vraag naar kleine houtkachels met een laag vermogen sterk gestegen. De afgelopen jaren is dan ook de aandacht van fabrikanten steeds meer verschoven naar modellen met een lager vermogen. Met de introductie van vele nieuwe modellen is er tegenwoordig ook een ruim aanbod van houtkachels met een laag vermogen en toch een prachtig vol en levendig vuurbeeld.

Nog een aantal aandachtspunten

Nog een aantal belangrijke punten om op te letten bij het kiezen van de juiste houtkachel:

  • Wel of geen buitenluchtaansluiting? Lees er alles over.
  • Ruwweg zijn houtkachels onder te verdelen in gietijzeren-, stalen en speksteenkachels. Bedenk welk materiaal het beste past bij uw situatie.
  • Een andere manier om weinig vermogen direct in de kamer af te geven is de keuze voor een CV houtkachel. Afhankelijk van het model kan hierbij een groot deel van het vermogen waterzijdig afgegeven worden

Overzicht kleine houtkachels met laag vermogen

Hieronder vindt u een overzicht van de populairste compacte houtkachels uit ons assortiment. Dit zijn allemaal modellen die wij met grote regelmaat verkopen.

Kleine houtkachels
Model Afmetingen (bxhxd) Vermogen
Dovre 325 CB 46,5 x 65,5 x 47,9 cm 2- 6 kW
DRU 44 MF 45 x 62,5 x 36 cm 2 - 7 kW
Wanders OAK 38 x 77 x 46 cm 5,4 kW
Dovre Vintage 30 37 x 68 x 44,5 cm 1,7 - 7 kW
Contura i4 FS 49 x 66 x 41 cm 3 - 5 kW
Modernline Baby 35.5 x 70 x 36.5 cm 4 kW
Hammer 505 30,5 x 49 x 56 cm 4 kW
Dovre 250 45 x 66 x 40,5 cm 2 - 8 kW
Morsø 1412 38,8 x 70,3 x 43,8 cm 5 kW