store_mall_directory 170 kachels in showroom build installatie in heel nederland euro_symbol altijd beste prijs
Product filters tonen
Kalfire houthaarden

Kalfire houthaarden

De gesloten inbouwhouthaarden, voorheen de Kalfire Heat Pure, zijn doordachte innovatieve haarden van Nederlands fabricaat. Naast innovatief en intelligent zijn ze ook nog bijzonder fraai. Het ontwerp is minimalistisch en de deur heeft nauwelijks een kader. Optimaal zicht op het vlammenspel is het gevolg. Qua technische ontwikkelingen staat Kalfire aan de top. Zo hebben de haarden een gepatenteerd luchtkleppen systeem en gepatenteerd deurmechanisme. Hierdoor loopt het rendement op tot maar liefst 86%.

Achterwanden voor houthaarden

Voor deze haarden heeft u de keuze uit 3 typen achterwanden:

  • Skamol - dit is de standaard achterwand. Skamol wordt ook wel omschreven als vuurvaste plaat van baksteen
  • Zwarte lamellen - in sommige situaties is een donkere achterwand te verkiezen, in dat geval zijn de lamellen een goede keuze. Leverbaar tegen meerprijs
  • Design achterwand - de meest luxe achterwand optie van de Heat Pure. Leverbaar tegen meerprijs
Kalfire houthaarden zijn eenvoudig in gebruik

Altijd een haard op maat

Het ruime assortiment van Kalfire biedt voor alle situaties een oplossing. De gesloten houthaarden zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen. De keuze begint bij het kiezen van een van de basismodellen wat betreft het vuurzicht. Zoekt u een fronthaard, hoekhaard, 3-zijdige haard of een tunnelhaard?

Wat opvalt aan de haarden is dat deze naadloos opgaan in de omgeving. Ze geven een maximaal zicht op het vuur. Dit kan omdat de haarden voorzien zijn van een kaderloze ruit. Het plateau waar de haard in ingebouwd is kan doorlopen tot aan de ruit.

Verder, de achterwand van de haard kan doorlopen tot buiten de haard. Als u hiervoor kiest dan is nergens een metalen omlijsting zichtbaar. Zo ontstaat een minimalistisch ontwerp waarin de overgang tussen haard en omgeving beperkt is tot het minimale. Zo ontstaat met een Kalfire haard een echte "open" haard.

De ruit is te reinigen door deze naar voren te schuiven

Eenvoudig te reinigen

De haarden van Kalfire branden rustig en schoon. Desondanks moet zoals bij ieder haard helaas met enige regelmaat de ruit schoongemaakt worden. Om dit zo eenvoudig mogelijk te maken heeft Kalfire een u mechanische toegevoegd dat zonder gereedschap te bedienen is. Bij een front- of tunnelhaard kantelt de ruit naar voren. Het vuil valt direct in de verbrandingskamer. Voor een hoek- of 3-zijdige haard schuift u de ruit naar voren zodat deze eenvoudig schoon gemaakt kan worden.