store_mall_directory 170 kachels in showroom build installatie in heel nederland euro_symbol altijd beste prijs
Product filters tonen

Hoekhaarden

Gaat u voor maximale sfeer? Wilt u ruim zicht hebben op het schitterende schouwspel van vlammen? Dan is een hoekhaard een goede keuze. Door de extra ruit geeft deze haard nog meer sfeer. In dit aanbod haarden is een ruime keuze waarbij de haarden onderling verschillen qua inbouwmogelijkheden, wat betreft de deur en natuurlijk het vermogen. Wij helpen u graag opweg om de juiste haard te vinden voor uw situatie. Of het nu een nieuwe installatie is of het vervangen van een bestaande haard.

Barbas hoekhaard hout voor bestaande situaties

Liftdeur of draaideur

De goedkopere hoekhaarden op hout hebben veelal een draaideur. De techniek van een draaideur is eenvoudiger en dit type kachel is eenvoudiger te plaatsen. In het hogere segment en bij grotere haarden komt u alleen liftdeurhaarden tegen. Deze modellen bieden het maximale comfort en een maximaal vuurzicht. Het mechanisme voor de liftdeur is volledig weggewerkt uit het zicht.

Bestaande open haard vervangen of nieuwbouw

Veel hoekhaarden worden aangeschaft om een bestaande open haard te vervangen. Voor deze situatie komt u bijna altijd terecht bij een zogenaamde inzethaard. Deze haarden zijn voorzien van een draaideur en de inbouwafmetingen zijn beperkt. Zo is de haard eenvoudig in de bestaande opening van de open haard te plaatsen. Een van de populairste haarden van dit type is de Barbas Unilux 200. Een betaalbaar Nederlands kwaliteitsproduct. Een andere populaire haard is de Jøtul I 520.

Spartherm hoekhaard hout met liftdeur

Bij een nieuwbouw situatie heeft u meer keuze. U kan dan kiezen voor zowel de inbouw- als inzetmodellen. Als u de ruimte en het budget heeft is het sterk het overwegen waard om een prachtige inbouwhaard te kiezen. Deze modellen hebben vaak een liftdeur en geven een grandioos zicht op het vuur. Bij dit type haard kan de ruit doorlopen tot in de hoek en is het zichtbare deel van de haard rondom de ruit minimaal. Een inbouwhaard heeft nauwelijks kaders waardoor u optimaal geniet van het houtvuur.

Het merk dat bij uitstek specialist is in de hout hoekhaarden is Spartherm. Deze Duitse fabrikant heeft een rijke historie op het gebied van liftdeurhaarden. Daarnaast biedt Spartherm ook zelfs nog CV-haarden met een hoek. Een andere optie is de Nederlandse fabrikant Kal-fire met de Heat Pure-serie. In deze serie zijn 2 hout hoekhaarden.