store_mall_directory 170 kachels in showroom build installatie in heel nederland euro_symbol altijd beste prijs
Goedkope houtkachels
Kachel- en haardenadviseur

Goedkope houtkachels

Door uw kachel- en haarden adviseur Alger

Voor weinig geld een leuke houtkachel? Wat zijn de mogelijkheden, waar moet ik opletten en zijn deze houtkachels wel veilig? We helpen u graag bij uw keuze en het is een uitdaging voor ons om u te verassen met een prachtige houtkachel voor weinig geld. Dit doen we zonder consessies te doen aan de kwaliteit.

Wat is het aanbod goedkope houtkachels?

Van oorsprong komen de hoogste kwaliteit houtkachels uit de Scandinavische laden. Dan moet u denken aan merken zoals Contura, Scan, Morsø en Jøtul. Kachels die uitblinken zowel in design, gebruiksgemak en vlambeeld. Deze kachels zijn goed regelbaar, gaan vele jaren mee en hebben een efficiente verbranding. Het nadeel is het prijskaartje dat aan deze kachels hangt, vaak bent u al snel meer dan € 2.000,- kwijt voor de aanschaf van een kachel.

Nu is het aanbod van goedkopere houtkachels de afgelopen jaren sterk toegenomen en komen ook de traditionele merken met eenvoudigere modellen om in te spelen op de behoefte van de consument. In ons assortiment kan u bijna 40 modellen vinden voor onder de € 1.000,-, bekijk deze modellen.

Wanneer u verder gaat zoeken komt u waarschijnlijk een ruim aanbod goedkope houtkachels uit bijvoorbeeld Oost-Europa en China op de Nederlandse markt tegen. Sommige modellen zijn verrassend goed en hebben een ongevenaarde prijs/kwaliteit verhouding. Jammer genoeg is ook een behoorlijk deel van deze kachels van een lage kwaliteit; kachels met een zeer laag redement, kachels die slordig afgewerkt zijn of waarbij het vuur niet goed regelbaar is. Een ander belangrijk punt is de garantie. Wanneer u uw kachel bij HaardenExpress aanschaft bent u verzekerd van de beste garantie en installatie door experts.

Hammer houtkachels

Bij HaardenExpress hebben we ruim aanbod goedkopere houtkachels. Een van de merken die ruim aanod betaalbare houtkachels heeft is het merk Hammer. Bij Hammer koopt u voor nog geen € 500,- u al een houtkachel bijvoorbeeld de Hammer 505. Wist u dat het aankoopbedrag in 1 jaar al aan besparing op stookkosten kan terugverdienen?

Goedkope Dovre houtkachels

Dovre 325 CB - rechter zijkant

Dovre een fabrikant van hoge kwaliteit gietijzeren houtkachels heeft een paar zeer interessante modellen in haar assortiment. Neem bijvoorbeeld de Dovre 325 CB. Een kachel met een tijdloze uitstraling en een bescheiden vermogen. Dit vermogen past prima bij het oppervlakte van de gemiddelde Nederlandse woonkamer. Daarnaast heeft deze kachel, in tegenstelling tot vele goedkope kachels, een buitenluchtaansluiting. Dit maakt de kachel ook geschikt voor woningen met mechanische ventilatie. Deze kwaliteits kachel heeft u voor de prijs van Chinese kachel.

Overige kosten

Met de aanschaf van de houtkachel alleen bent u er nog niet. Hoe goed de kachel ook is, zonder goed rookkanaal brandt deze niet goed. De invloed van het rookkanaal op het plezier dat u aan de kachel beleeft is erg groot. Met een slecht of niet passend rookkanaal zal het rendement lager liggen, heeft u overmatige rook- en roetontwikkeling en veroorzaakt u overlast voor uw buren. Daarom is het altijd verstandig om u goed voor te laten lichten over welk rookkanaal de beoogde kachel nodig heeft en wat er mogelijk is bij u thuis.

Het aanschafbedrag terug verdienen, hoeveel bespaar ik?

De belangstelling voor stoken op hout is onverminderd groot. Want met stoken op hout kan u een forse bedrag op de gasrekening besparen. Rekent u even mee? Volgens het CBS verbruikt een gemiddeld huishouden met een vrijstaande houtkachel 1.400 kg/jaar. Dit is ongeveer 4.5 kuub hout. Uitgaande van het volgende: de huidige gasprijzen, dat u € 80,- per kuub hout betaalt en dat u een moderne houtkachel gebruikt. In dit geval bespaart u per kuub verstookt hout 100 euro. In 1 jaar is dat al € 450,- wanneer u het hout moet kopen. Wanneer u zelf haardhout heeft bespaart u in 1 jaar al € 810,-. Zo verdient u de aankoop van uw houtkachel zeer snel terug, zeker wanneer u voor een goedkope houtkachel kiest.

Verder lezen