store_mall_directory 170 kachels in showroom build installatie in heel nederland euro_symbol altijd beste prijs
Waar op letten bij aankoop van een houtkachel?
Kachel- en haardenadviseur

Waar op letten bij aankoop van een houtkachel?

Door uw kachel- en haarden adviseur Alger

Bij de aanschaf van een houtkachel zijn een aantal zaken belangrijk. Hieronder een opsomming van de belangrijkste punten. Aan de hand van deze punten krijgt u een goed beeld van wat er mogelijk is en hoe u de meeste geschikte houtkachel kan kiezen.

 • Afvoerkanaal

  Een kachel produceert verbrandingslucht en deze moet afgevoerd worden. Daarom heeft een kachel altijd een rookkanaal nodig. Het rookkanaal of de schoorsteen is van grote invloed op welke kachels er mogelijk zijn en hoe goed deze branden. De aanwezigheid, mogelijke aanpassingen of de mogelijkheid voor het aanleggen van een rookkanaal zijn essentieel. Lees meer over afvoerkanalen voor houtkachels.

 • Het juiste vermogen

  Een kachel met het juiste vermogen zorgt dat u optimaal kan genieten van de sfeer en warmte. Wat is het juiste vermogen? Kan ik niet beter een kachel met wat extra vermogen kiezen? Helaas kiezen nog steeds veel mensen voor een kachel met een te hoog vermogen. Dit zorgt er niet alleen voor dat het te warm wordt in de woonruimte maar ook dat de kachel nooit optimaal kan branden. Hierdoor ontstaat er een slechte verbranding, worden de ruiten zwart en heeft de kachel een hogere schadelijke uitstoot. Hier kunt u meer lezen over vermogen en rendement van houtkachels.

 • Type en budget

  Bedenk wat voor houtkachel u zoekt en wat uw budget is. Zoekt u een klassieke houtkachel? Of juist een moderne? Wilt u de kachel in de hoek plaatsen of juist langs een rechte muur? Allemaal vragen waar u goed over na moet denken. Met het huidige ruime aanbod aan houtkachels en haarden zijn de mogelijkheden eindeloos. Daarnaast loopt het aanbod in prijs sterk uiteen. De goedkoopste houtkachels kosten minder dan € 500,-. Aan de andere kant, grote inbouwhaarden met CV aansluting kunnen inclusief installatie wel € 12.000,- kosten.

  Waneer u een goedkope houtkachel zoekt, bekijk onze pagina over goedkope houtkachels.