store_mall_directory 170 kachels in showroom build installatie in heel nederland euro_symbol altijd beste prijs
Product filters tonen
Faber

Faber haarden, groot in gas-, elektrische en houtkachels

Faber staat voor technische innovatie zo was Faber de eerste fabrikant die in 1996 de gesloten verbrandingstechniek op de markt bracht. Nog steeds bevindt het hoofdkantoor zich in Heerenveen, daarnaast zijn er vestigingen in Belgie en Duitsland. De producten worden verkocht in totaal in 19 Europese landen.

Geschiedenis van Faber

Hoogstwaarschijnlijk kent u Faber van de gaskachels. Wist u dat Faber al in 1844 is opgericht? In het Friese Franeker werd de basis van Faber gelegd door Jan Gerrits Faber. Hij begon daar een grofsmederij. Vervolgens werd in de jaren zestig van de vorige eeuw aardgas populair door de aardgasbel in Slochteren. Zodoende nam de belangstelling voor gashaarden toe. Faber wist hier goed op in te springen en Faber werd marktleider in schoorsteengebonden gashaarden.

Huidige assortiment van Faber

Ondertussen is Faber onderdeel geworden van het Glen Dimplex concern. Desondanks staat Faber nog altijd voor degelijkheid en duurzaamheid. Zo vindt u bij Faber een ruime keuze in zowel diverse vrijstaande als inbouwhaarden. Dit zijn zowel gashaarden, elektrische haarden als houtkachels. In de wereld van sfeerverwarming neemt Faber een prominente plaats in met topmodellen als de Faber Jelling, de hoekhaarden uit de Faber Duet, de Faber Relaxed en elektrische sfeerhaarden die gebruik maken van de Faber Opti-Myst techniek. Door het gebruik van hoogwaardige kwaliteitsmaterialen zult u lange tijd plezier van uw haard hebben. Alle Faber haarden worden volgens Europese normen gekeurd.

Elektrische haarden

Wist u dat Faber de expert is op gebied van elektrische sfeerhaarden, en dat het assortiment uit verschillende haarden bestaat met ieder zijn eigen voordelen?

De Faber Vega heeft een traditioneel projectie vuurbeeld. Deze haard is erg strak in te bouwen.

Sinds kort is echter ook de Faber Opti-Virtual leverbaar. Deze haard is zo ontworpen dat u kijkt naar een levensecht voorbeeld op een scherm achterin de haard. Dankzij het unieke projectietechniek zijn ook de houtblokken zeer realistisch geprojecteerd. Het audiosysteem dat verwerkt zit maakt de beleving nog exclusiever. U kunt met de afstandbediening namelijk zelf instellen hoe hard uw 'open haard' knispert!

Verder heeft Faber natuurlijk ook nog de bewezen en populaire waterdamptechniek in het assortiment. Met het Faber Opti-Myst systeem ziet u letterlijk water branden. De waterdamp zorgt voor een realistisch vuurbeeld, leverbaar in verschillende breedtes.

Faber Log Burner

Faber Log Burner

De Log Burner geeft het vuurbeeld van een kampvuur. De brander bestaat uit een keramische houtset en de vlammen concentreren zich in het midden. Een levendig vuurbeeld met een kampvuur sfeer.

Faber Flat Burner

Faber Flat Burner

De Faber Flat Burner heeft een brander over de gehele breedte. De haard is voorzien van een hout decoratieset uit keramiek. Dit type brander kan een hoog vermogen leveren. Verder is deze leverbaar in een aardgas en een propaan uitvoering.

Faber Emberded Burner

Faber Emberded Burner

De vlammen van de Emberded Burner loopt rond over de gehele breedte. Hierdoor heeft het vuurbeeld een extra dieptewerking. Een keramiek houtset hoort tot de mogelijkheden bij dit type brander.

Faber Step Burner

Een nadeel van de traditionele brander is dat deze op een lager vermogen niet een vol en mooi vlammenspel geeft. Faber heeft dit opgelost met de Step Burner. Wanneer de haard op vol vermogen brandt is het vuur zichtbaar over de gehele breedte. Op het moment dat er minder warmte nodig is wordt het vuur gecentreerd met een smaller vuur. Hierdoor houdt u wel een vol vuurbeeld met grote levendige vlammen. Zo kan u ook in de zomermaanden genieten van een schitterend vlammenspel. In de afbeelding hieronder ziet u een voorbeeld met 4 standen.

Faber Step Burner