store_mall_directory 170 kachels in showroom build installatie in heel nederland euro_symbol altijd beste prijs
Faber Opti-Myst

Faber Opti-Myst sfeerhaarden

Faber Opti-Myst, het einde van het platte vuurbeeld in elektrische haarden. Deze serie heeft een 3-d vuurbeeld met rookeffect. Nog nooit was elektrisch vuur zo realistisch.

Alleen water en stroom

Een gevuld waterreservoir, een aantal lampen en een verdamper is alles wat nodig is om een uiterst realistisch vuurbeeld neer te zetten, nauwelijks te onderscheiden van echt.

Het bijzondere vlameffect van de Faber Opti-Myst serie wordt gerealiseerd door een ultra-fijne waterdamp te verlichten. Faber is de eerste die deze techniek toepast. In de haarden zitten waterreservoirs, dit water wordt verwarmd. Hierdoor verdampt het, door de bijzonder verlichting geeft dit een zeer realistisch en levendig rook/vlam effect.

U vult het reservoir met water en even later wanneer de haard op temperatuur is begint dit water te verdampen. Dankzij het speciale lichteffect wordt een realistisch vuurbeeld nagebootst. Dit alles is te bedienen met de luxe afstandsbediening.

Hoe echt dit vuur ook lijkt, het is niet warm. Daarnaast is het ook uiterst milieuvriendelijk.

Nieuwe generatie Opti-myst

Met de introductie van de cassette 500 en 1000 laat Faber zien dat de Opti-myst haarden nog verder verbeterd kunnen worden. In deze nieuwe modellen zijn een groot aantal verbeteringen doorgevoerd. Zowel in gebruiksgemak als inbouwmogelijkheden.

Zo zijn deze cassettes voorzien van LED-verlichting in de plaats van halogeenlampen. Dit zorgt niet alleen voor een langere levensduur maar ook voor een beduidend lager energieverbruik. De inbouwmogelijkheden zijn vergroot omdat het niet langer nodig is om de haard aan de voorzijde bereikbaar te hebben. De cassette kan nu in zijn geheel uit het inbouwkader getild worden om bijgevuld te worden.

Het bijvullen kan nog eenvoudiger, de cassette 500 en 1000 zijn voorzien van een waterleidingaansluiting. Hierdoor kan de watertank automatisch bijgevuld worden en is het openen niet langer noodzakelijk. Dit is de ideale oplossing voor plaatsen waar de haard veel gebruikt wordt. Bijvoorbeeld in de horeca.