store_mall_directory 170 kachels in showroom build installatie in heel nederland euro_symbol altijd beste prijs
Emaille houtkachels: kleurrijke kachels
Kachel- en haardenadviseur

Emaille houtkachels: kleurrijke kachels

Door uw kachel- en haarden adviseur Alger

Al jaren worden houtkachels met email bedekt. Tegenwoordig is dit voor vele houtkachels nog steeds een optie. Deze laag email geeft de kachel een fraai uiterlijk en maakt deze extra duurzaam. Maar was is email nu precies?

Wat is email?

Email is een dunne laag gesmolten glas op een metalen of aardewerk voorwerp. Dit kan om het voorwerp te versieren of om deze te beschermen.

Al in het Oude Egypte werd email toegepast op aardewerk, metalen voorwerpen en steen. Indertijd werd het voornamelijk gebruikt ter decoratie. Bijvoorbeeld het gouden masker van Toetanchamo is versierd met blauwe email stroken.

Vanaf het begin van de 20e eeuw werd email steeds meer toegepast voor industriele- en keukenproducten. Denk hierbij aan producten zoals: pannen, voorraadbussen, petroleumstellen maar ook aan wasmachines.

Een andere bekende toepassing is het gebruik van email voor reclame- en bewegwijzeringsborden.

Waarom een email kachel?

Bij houtkachels is het gebruik van email zowel om de kachel te beschermen als ter verfraaiing. De laag email geeft de kachel een zeer glad en hard oppervlakte. Hierdoor is het zeer eenvoudig om de houtkachel goed schoon te houden. Verder is deze emaillaag duurzaam, kleurvast en beschermt de gietijzeren kachel tegen corrosie. Een email houtkachel kan zonder problemen meer dan een generatie meegaan.

In het verleden waren emailhoutkachels nog kwetsbaar. De email laag kon barsten of er konden zelfs stukken email afspringen. Door technische ontwikkelingen behoren deze problemen tot de verleden tijd. Bijvoorbeeld Jøtul geeft 10 jaar garantie op de emaillaag.

Door gekleurde oxiden toe te voegen kan de emaillaag ook gekleurd worden.

Kleuren email houtkachels

Email geeft de kachel een fraai glad en glimmend oppervlakte. Deze laag kan in bijna iedere kleur gemaakt worden. De bekendste fabrikanten van email houtkachels zijn Jøtul en Dovre. Deze bieden voor een aantal gietijzeren houtkachels uit hun assortiment de mogelijkheid om deze met een geëmailleerd oppervlakte te kopen.

Dovre email kleuren

Dovre email kleuren

Deze afbeelding geeft een beeld van de kleuren van bijbehorende kleurnummers. Om een goed beeld te krijgen van de daadwerkelijke kleuren kunt het beste een bezoek aan onze showroom brengen. Naast dat er altijd verschillende modellen, ook in email, opgesteld staan hebben wij kleurstalen.

Let op: niet alle Dovre modellen zijn in alle kleuren email leverbaar. Wat er mogelijk is veranderd, de productpagina's geven het meest actuele aanbod weer.

Jøtul emaille houtkachels

Jøtul heeft kachels in de volgende kleuren:

Dovre email houtkachels

Bij Dovre heeft u de keuze uit de volgende kleuren email

Naast Dovre en Jøtul zijn er nog andere merken met email kachels in hun productaanbod, waaronderDRU.