store_mall_directory 170 kachels in showroom build installatie in heel nederland euro_symbol altijd beste prijs
Product filters tonen
Dovre

Dovre houtkachels, tijdloos design

De Dovre kachels vinden hun oorsprong in de barre winters van het hoge noorden. Al meer dan 75 staat Dovre voor uitzonderlijke kwaliteiten. Dovre is een bergplateau ten noorden van Oslo met een uiterst guur klimaat. Een betrouwbare en robuste kachel is hier bittere noodzaak om het behaaglijk warm te hebben. Dovre staat dan ook voor de warmte en gezelligheid die honderduizenden mensen met de Dovre kachel in hun woonkamer hebben.

Dovre is gietijzer van de bovenste plank

Gietijzer is een ideale warmtegeleider. Door het gebruik van de modernste productiemethoden zorgt de Dovre gieterij niet alleen voor een hoge vormvastheid maar ook voor een prachtig oppervlakte van het materiaal. Dovre beschikt tevens over uitgebreide nabewerkings- en montagefaciliteiten om de hoge kwaliteit te garanderen. Verder heeft Dovre een uiterst moderne emailleerinstallatie, vandaar ook dat (sommige) kachels in aansprekende kleuren email geleverd kunnen worden. Dovre staat voor topkwaliteit. Daarom geeft Dovre ook tot 5 jaar garantie op haar producten.

Gietijzeren houtkachels van Dovre afgewerkt met emaille

Emaille in alle kleuren

Een deel van het assortiment kan ook in emaille afwerking geleverd. Emaille zorgt voor een hoogwaardige en duurzame afwerking van de kachel. Daarnaast is het mogelijk om de kachels in vele fraaie kleuren af te werken. De verschillende kleuren die bij Dovre beschikbaar zijn:

  • E1 - Mat zwart emaille
  • E2 - Ivoor emaille
  • E4 - Houtskool emaille
  • E6 - Majolica bruin emaille
  • E8 - Gebroken wit emaille
  • E9 - Olijf groen emaille
  • E10 - Glanzend zwart emaille
  • E12 - Wit emaille
  • E14 - Grijs emaille

Lees meer over alle gietijzeren houtkachels en over emaille houtkachels.

Dovre houtkachels met naverbranding

De nieuwste generatie kachels is uitgerust met een uniek dubbel verbrandingssysteem. Via de achterzijde wordt secundaire lucht aangetrokken. Na voorverwarming wordt deze lucht gebruikt voor de secundaire vebranding. Hierbij worden nog niet volledige verbrande rookgassen alsnog verbrandt. Het resultaat: een hoger rendement, meer warmte en minder schadelijke uitstoot.

Airwash glasbeluchtingssysteem

Veel houtkachels zijn voorzien van ruit. Door de verbranding van hout ontstaat er ondermeer roet en andere aanslag. Deze aanslag kan zich ook afzetten op de ruit. Hierdoor neemt zicht op het gezellige vlammenspel snel af. Om dit tegen te gaan heeft Dovre het Air Wash-glasbeluchtingssysteem ontwikkelt. Door dit systeem stroomt de secundaire verbrandingslucht eerst langs het glas. Hiermee worden onverbrande rookgassen en condens van de ruit weggehouden. Deze blijft langer schoon en u hoeft de ruit minder vaak schoon te maken.

Klassieke kachels

Dovre kan de meeste modellen ook leveren in email uitvoering. Hiermee is de kachel volledig aan te passen aan uw eigen wensen. Wist u dat Dovre over maar liefst 7 kleuren email beschikt? Te weten: mat zwart, ivoor, groen, houtskool, koningsblauw, majolica bruin en majolica groen. Voorbeeld producten hiervan zijn: Dovre 760, Dovre 640 en Dovre 450.

Dovre gaskachels en haarden

Naast de zeer populaire houtkachels zijn er ook een aantal gaskachels in het assortiment. Deze haarden hebben dezelfde sfeervolle uitstraling en worden ook gemaakt uit gietijzer. Het grote voordeel van deze modellen is het gemak. Met een eenvoudige afstandsbediening wordt de haard volledig bediend, een druk op de knop en de haard brandt. Geen gesleep meer met hout, eenvoudig genieten van een sfeervol vuur met de uitstraling van een echte houtkachel.

De Dovre Vintage 35 GA, een gaskachel

Nadat een model succesvol is neergezet als houtkachel volgt vaak een uitvoering op gas. Zo is de Dovre Vintage-serie nu ook uitgebreid met twee gashaarden, de Vintage 35 GA en zijn grotere broer, de Vintage 50 GA. Naast de standaard gelakte uitvoering zijn de gashaarden ook leverbaar in de emaille uitvoering.