store_mall_directory 170 kachels in showroom build installatie in heel nederland euro_symbol altijd beste prijs
Product filters tonen
Contura

Contura houtkachel: Zweedse kwaliteit, comfort en design

Contura houtkachels staan voor Zweedse kwaliteit tot in het kleinste detail. Deze houtkachels vinden hun oorsprong in Zweden, waar de meest noordelijke provincies 's winters aan barre koude worden blootgesteld. Dan is een houtkachel met een hoog rendement en een heerlijke warmte een must. De warmte van een houtkachel, het vlammenspel, iedereen geniet ervan!

Contura is een fabrikant uit Markaryd in Småland, Zweden en produceert voornamelijk plaatstalen houtkachels. In Zweden is Contura marktleider op het gebied van verwarmingsproducten op basis van hout. De kachels van Contura vallen op door de unieke combinatie van design, gebruiksgemak, milievriendelijkheid en traditioneel Zweedse kachelbouw. Met de keuze voor een Contura bent u verzekerd van een prachtige vuurbeeld en een kachel goed voor vele jaren stoken.

Belangrijkste modellen

Het productaanbod is breed. Totaal zijn er bijna 60 verschillende haarden en kachels. Van inzethaard en inbouwhaard tot.vrijstaande houtkachel. Contura is met name in deze laatste categorie sterk vertegenwoordigd. De kachels vallen op door het tijdloze ontwerp, de hoge kwaliteit en de hoge verbrandingsefficiency.

Naast onderstaande zeer populaire series zijn er ook een aantal losse modellen die het erg goed doen op de Nederlandse markt. Dan kunt bijvoorbeeld aan de volgende modellen denken:

  • Contura 34T - een indrukwekkende en hoge houtkachel met veel speksteen
  • Contura 52 - een compacte model
  • Contura 856 - een "klassieke" houtkachel met een zeer hoog rendement en veel warmteafgifte

Contura 500 serie

Deze modellen zijn al vele jaren de populairste kachels van Contura. Niet zonder reden is dit de best verkochte kachel in Zweden van de afgelopen jaren. De combinatie van design, hoge bouwkwaliteit en veel gebruiksgemak maken dit een geliefde houtkachel. Na de introductie van oorspronkelijke serie zijn er 2 nieuwe modellen gelanceerd in de 500 serie: de Contura 556 en de Contura 586 style. Deze 2 nieuwe kachels zijn aantrekkelijk vormgegeven en eenvoudig in gebruik. De 556 heeft een wat hoger geplaatste verbrandingskamer dan de 550 en is hierdoor beter in verhouding en kan goed tegen een wand geplaatst worden. De Contura 586 staat op een zuil en komt extra goed tot zijn recht in het midden van de kamer.

Contura 500 Style

Het wat klassieke ontwerp van de 500-serie is onder handen genomen en met de 500 Style is de kachel weer helemaal opgefrist. Door het toevoegen van een glazen deur is het ontwerp strakker en tegelijk luchtiger geworden. Daarnaast zijn de handgrepen fraaier weggewerkt. Dit maakt dat deze Contura kachels weer vele jaren mee kunnen. Voor nu zijn er 3 modellen leverbaar in de Style uitvoering: de Contura 510 Style - met vuurzicht aan de voorzijde, de Contura 556 Style - met zijruiten en de Contura 586 Style - met zijruiten en geplaatst op een sokkel.

De design serie, Contura 700

Met de Contura 700 serie treed Contura een nieuw decennium binnen. Het moderne design van de bekende Zweedse vormgevingsgroep Myra maakt de kachel in alle ruimten tot het vanzelfsprekende middelpunt – zonder veel ruimte op de vloer in te nemen.

De Contura 800

In 2011 is Contura met wederom een nieuwe serie op de markt gekomen, de Contura 800. Deze kachel is ontworpen op basis van de superellipse. Door deze vorm als basis te gebruiken is de kachel aantrekkelijk en compact geworden, deze meet slechts 36 cm bij 46 cm. Hierdoor is deze Contura bijna overal te plaatsen. De bijnaam van de Contura 800 is de kleine stralende ster, en met recht.

De modernste houtkachelfabriek

De fabriek van Contura staat in Zweden in de plaats Markaryd. Hier worden alle houtkachels ontwikkeld, ontworpen en gemonteerd. Contura is met trots marktleider in Zweden. Als onderdeel van de Nibe-groep is het een van de leidende fabrikanten in Europa. De fabriek is de modernste en grootste houtkachel en haardenfabriek van Europa. De moderne productietechnieken zorgen voor een grote flexibiliteit in productaanbod maar bovenal voor een hoge kwaliteit. Ieder geproduceerde kachel draagt dan ook met trots de stempel "Made in Sweden".

Handöl wordt Contura

Handöl houtkachels stonden jarenlang voor Zweedse kwaliteit tot in het kleinste detail. Sinds 2012 wordt het merk Handöl niet meer gevoerd en zijn alle modellen leverbaar als Contura. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld de Handöl 52 nu de Contura 52 heet.