store_mall_directory 170 kachels in showroom build installatie in heel nederland euro_symbol altijd beste prijs
Product filters tonen
Contura 800-serie

De Contura 800 serie houtkachels

De Contura 800 vindt haar inspiratie in de bekende superellipse. Deze vorm maakt de kachel compact en aantrekkelijk. De afmetingen meten slechts 36 cm diep en 46 cm breed waardoor de kachel zeer eenvoudig te plaatsen is, zelfs in kleine ruimtes. Dankzij de vorm is Contura in staat geweest om veel glas te gebruiken zonder verlies aan efficiëntie. De Contura 800 is een kleine stralende ster!

De kachel is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, het is altijd mogelijk om het model aan te passen aan de eigen wensen. De basis Contura 810 uitvoering zonder speksteen kan worden uitgebreid met 50 kg echte speksteen bekleding. Deze houdt de warmte voor langere tijd vast. Mocht u meer van het vlammenspel willen zien dan kun u kiezen uit de modellen: 850, 860 en 880. Deze modellen hebben nog meer glas waardoor het vuur nog beter te zien is.

Accessoires voor de Contura

Zoals iedere Contura is ook de 800 serie aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Onder meer de volgende accessoires zijn er leverbaar:

  • Zelfsluitende deur, nog veiliger, wanneer de deur open blijft staan zal deze zichzelf sluiten
  • Vloer bescherming, bescherm uw vloer door middel van een speciaal ontworpen vloerbeschermer. Deze is leverbaar in het zwart of grijs en transparant glas.
  • Houtopbergruimte, onder de haard kan gemakkelijk en veilig hout bewaard worden.
  • Opbergruimte met deur, onder de haard kan ook een opbergruimte geplaatst worden met deur. Hier kunnen veilig de lucifers bewaard worden.
  • Buitenluchttoevoer, in sommige situaties is het beter om de lucht direct van buiten te halen. De Contura 800 kan uitgebreid worden met een buitenluchttoevoer.

Opties voor de Contura 800

De bovenkant van de Contura 800 kan op verschillende manieren worden uitgevoerd.

  • Gietijzeren bovenkant, de gietijzeren bovenkant kan goed dienen als warmhoudplaat of om eten op te bereiden
  • Stalen bovenkant, de Contura is ook leverbaar met een 5mm dikke stalen plaat als bovenkant. Dit geeft de kachel een modern uiterlijk en verhoogd de warmteafgifte
  • Spekstenen bovenkant, door de natuurlijke en unieke uitstraling maakt speksteen uw kachel uniek.
  • Glazen bovenkant, voor de zwarte uitvoeringen is het mogelijk om een glazen bovenplaat te leveren, dit geeft uw kachel een zeer bijzondere uitstraling.
  • RVS bovenplaat, deze bovenplaat geeft een modern en strak contrast met een grijze of zwarte kachel