store_mall_directory 170 kachels in showroom build installatie in heel nederland euro_symbol altijd beste prijs
Product filters tonen
Contura 600-serie

De Contura 600, houtkachels van Zweedse kwaliteit, comfort en design

De warme gloed van een knapperend houtvuur heeft mensen aangetrokken en geboeid sinds mensenheugenis. Daarom hebben we de Contura 600-serie met een extra grote, licht gebogen glazen deur ontworpen. Door constant warme lucht langs de ruiten te voeren blijft deze vrij van roetafzetting.

De Contura 650 is het basismodel in de serie en biedt waar voor z'n geld, zonder in te leveren op comfort of prestaties. Dit model is verkrijgbaar met een top van lamellen staal of van massief speksteen en kan worden uitgerust naar keuze met warmhoud plank van staal of speksteen of een praktische oven.

De Contura 655 brandt schoon en efficiënt zonder de lage emissie aan te tasten over het volledige vermogensbereik. De nieuwe zijruiten geven de kachel een prachtige uitstraling. Zoals met andere kachels in de Contura 600 serie, kan Contura 655 worden uitgerust met tal van accessoires. De Contura 655 is verkrijgbaar in grijs of zwart.

De Contura 655 is ook verkrijgbaar met aluminium en roestvast stalen bovenkant en zijkanten. In veel moderne woningen komt deze houtkachel goed tot zijn recht. De nieuwe Contura 655a past dan ook opvallend goed in de hedendaagse woningen. De kachel kan ook worden uitgerust met een aluminium voet. Het praktische hout compartiment is een standaard functie en de Contura 655A is ook beschikbaar met een optionele opwarming plank of een kleine oven.

De Contura 660 is de ideale oplossing voor het moderne leven. Compact, eenvoudig te installeren en een mooie aanvulling op het huis. De extra grote, gebogen glazen deur maakt een laaiend vuur het middelpunt in elke kamer. De kachel is zeer efficiënt, ongeacht of deze wordt geplaatst in een hoek of tegen een muur. De Contura 660 kan worden uitgerust met onze Premodul lichtgewicht modulair rookkanaalsysteem dat de rook en rechtstreeks afvoert via het dak. De 660K is afgewerkt met speciaal vervaardigd tegels in een matte zandkleurig glazuur - een prachtig materiaal dat een gevoel van Noordse licht in uw huis brengt. Hoogglans, ivoor-gekleurde tegels zijn ook beschikbaar.

De Contura 660T is bekleed met speksteen. De uitstekende warmte-retentie-eigenschappen van dit 100% natuurlijke materiaal zorgt ervoor dat uw kachel warmte blijft te verspreiden, lang nadat het vuur gedoofd is.

Contura 685 kan vrijstaand of tegen de muur geplaatst worden. De Contura 685 is de pijler van de Contura 600-serie en is een smaakvol accent in alle woningen. Alle bedieningselementen zijn ingenieus verborgen onder de haard lichaam om de strakke lijnen van het ontwerp te behouden. Zoals ook alle andere kachels in de Contura 600-serie, is de Contura 685 gekeurd door het Zweedse Nationale Test-en Onderzoeksinstituut. Dit betekent dat de Contura 685 voldoet aan de eisen die aanzienlijk strenger zijn dan de Europese regelgeving.