store_mall_directory 170 kachels in showroom build installatie in heel nederland euro_symbol altijd beste prijs
Barbas Evo

Barbas Evo haarden met liftdeur

De Barbas Evo, de vernieuwende haard met liftdeur. Zuinig in gebruik, een hoog rendement, prachtig vuurbeeld en standaard compleet met afstandsbediening.

Liftdeurhaard, een grote stap voorwaarts

De liftdeurhaarden zijn onverminderd populair om in te bouwen. Ze zijn praktisch in gebruik en kunnen prachtig ingebouwd worden. In tegenstelling tot haarden met een draaideur is er geen handgreep zichtbaar en is het kader rond de ruit minimaal. Door de basis van de haard volledig te herontwerpen is Barbas erin geslaagd om een vernieuwende haard te ontwikkelen. Zo is de verbrandingskamer aangepakt en wordt er gebruik gemaakt van de secundaire luchttoevoer techniek. De Barbas Evo is een kleine revolutie in de liftdeurhaardenmarkt.

De nieuwe verbrandingskamer

Traditioneel is de verbrandingskamer een rechthoek met rechte wanden. Hierdoor is er een grote ruimte die goed gevuld wordt met hout voor een vol vuurbeeld. Doordat de haard geladen wordt met een grotere hoeveelheid hout zal het vuur ook veel warmte afgeven. Bij de Barbas Evo is de verbrandingskamer herontworpen. De aanpassingen zijn het gebruikte materiaal voor de bekleding en het schuin plaatsen van de binnenwanden. Door dit laatste is het volume 45% kleiner dan bij een liftdeurhaard met vergelijkbare afmetingen. Hierdoor ligt de warmteafgifte ook 45% lager zonder concessies te doen aan het vuurbeeld. Ideaal voor het gebruik in de beter geisoleerde woning.

Secundaire luchttoevoer

Om de verbranding van hout in kachels te verbeteren is er de techniek van de secundaire luchttoevoer ontwikkeld. Deze techniek wordt bij alle moderne houtkachels toegepast uitgezonderd de liftdeurhaarden. Barbas heeft de Evo ontwikkeld met toepassing van de seundaire luchttoevoer. Hierdoor stookt de Evo zuiniger en schoner.

Afstandsbediening en de sfeer van een "open haard"

De Evo wordt compleet geleverd met afstandsbediening. Met de afstandsbediening kunt u eenvoudig de ruit openen en sluiten. Erg praktisch voor zowel het bijvullen van de haard als het gebruik als "open haard". Deze liftdeurhaard kan ook als echte open haard gestookt worden. Zo geniet u optimaal van de sfeer van een houtvuur.

Uitvoeringen van de Barbas Evo

Op dit moment zijn er 2 uitvoeringen van de Evo op de markt. De Barbas Evo 80/65 en de Barbas Evo 100/50. Beide haarden wordt compleet met afstandsbediening geleverd. Qua kader heeft u de keuze uit 2 uitvoeringen, een haard met het Hidden Door-concept van Barbas en een uitvoering ook met de Hidden Door en daarnaast een kader van +8cm. Bij het kader +8cm wordt de ruit dieper geplaatst, een zogenaamd dieptekader. Dit geeft een prachtig ruimtelijk beeld. Daarnaast kan voor beide modellen gekozen worden om deze uit te bereiden met een optisch zwevend natuurstenen plateau. Hiermee heeft u een complete luxe liftdeurhaard. Natuurlijk kan de haard ook met een volledig ander plateau of schouw ingebouwd worden.

Geen producten in deze selectie