store_mall_directory 170 kachels in showroom build installatie in heel nederland euro_symbol altijd beste prijs

Barbas Energa

De Barbas Energa-haarden zijn moderne inbouwhaarden met draaideur. Ze zijn zeer efficiënt en hebben een modern en strak ontwerp. De serie bestaat uit een drietal modellen, de kleine maar krachtige 60-45, de 70-55 met een vermogen van 12 kW én de unieke Energa 70-55 Tunnel

Barbas Energa, de groene houthaard

De Barbas Energa is de "groenste" houthaard. Deze haard staat nu ook op de Milieulijst van AgentschapNL, een lijst met milieuvriendelijke producten opgesteld door de Nederlandse overheid. De Barbas Energa is niet alleen een houthaard die schoon brandt maar zelfs milieuwinst oplevert. Barbas heeft dit weten te realiseren door het unieke schuimkeramische filter. Hiermee wordt de uitstoot van Co2 en fijnstof verder gereduceerd. Dit onderhoudsvrije filter is een eigen ontwikkeling van Barbas. Hiermee komt de haard in aanmerking voor MIA (Milieu Investeringsaftrek) en/of Vamil (Vrije Afschrijving Milieu Investeringen). De Barbas Energa is de enige houthaard op deze lijst.

Ook verkrijgbaar als doorkijkhaard

De Barbas Energa 70-55 Tunnel is een unieke doorkijkhaard. Deze is plaatsbaar tussen twee ruimtes, zodat in beide genoten kan worden van de haard. Met een vermogen van 12 kW en een rendement van 83% is de Barbas Energa 70-55 Tunnel in staat om het hele huis te verwarmen en twee kamers te voorzien van een heerlijke sfeer.

Barbas Energa met keramisch filtersysteem

Uniek aan deze serie is het filtersysteem. Alle haarden in de Barbas Energa-serie zijn uitgerust met een keramisch fijnstof-filter. Dit staaltje moderne techniek voorkomt niet alleen dat er fijnstof uitgestoten wordt, het zorgt er ook voor dat de haard beter is geïsoleerd. Hierdoor is de verbranding efficiënter, wat meer warmte oplevert en minder uitstoot. Het filter houdt ook eventuele gloeiende deeltjes tegen en dat voorkomt schoorsteenbrand.

Barbas Energa samengevat

  • inbouwhaard met draaideur
  • Vermogen van 10 of 12 kW
  • Kaderloos of met een 3- of 4-zijdig kader
  • Uniek keramisch filtersysteem
  • Hoog rendement
  • Verkrijgbaar als front- of doorkijkhaard (Barbas Energa 70-55 Tunnel)
Geen producten in deze selectie